Meatbolls
Mamma, mormor eller någon annan duktig, är detta ett bra svenskt recept på köttbullar;
1 dl kaffegrädde
800 g blandfärs
salt och peppar
1 ägg
1 stor gul lök, finriven
2 rågade msk tomatpuré
Ingredienser
1/2 dl ströbröd1 dl kaffegrädde
800 g blandfärs
salt och peppar
1 ägg
1 stor gul lök, finriven
2 rågade msk tomatpuré
Gör så här
1. Låt ströbrödet svälla i grädden 5 minuter och blanda sedan i färs, salt och peppar. Tillsätt ägget, löken och tomatpurén. Rör om väl. Ställ färsen i kylen 20 – 30 minuter.
2. Blöt händerna i kallt vatten och forma fina, runda köttbullar. Lägg dem på ett bakpapper. 3. Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek bullarna på medelvärme och skaka pannan då och då så att bullarna blir runda. Om du steker många kan du lägga över dem i ugnsform och låta den stå i 150° så att de håller sig varma.
????????????????????????????????????????????????????????????????????
Kommentarer
Postat av: mamma
duktig tjej
Postat av: Jenny.
SV: Ja, jag tycker också de är en HISS!
riktigt fin färg asså :D
Postat av: Sirkka
Det blir nog superbra köttbullar det! Jag brukar inte ha i tomatpuré men det kan nog vara jättegott!
Trackback