Meatbolls

Mamma, mormor eller någon annan duktig, är detta ett bra svenskt recept på köttbullar;

Ingredienser
1/2 1/2 dl ströbröd
1 1 dl kaffegrädde
800 800 g blandfärs
salt och peppar
1 1 ägg
1 1 stor gul lök, finriven
2 2 rågade msk tomatpuré

Gör så här

1. Låt ströbrödet svälla i grädden 5 minuter och blanda sedan i färs, salt och peppar. Tillsätt ägget, löken och tomatpurén. Rör om väl. Ställ färsen i kylen 20 – 30 minuter.

2. Blöt händerna i kallt vatten och forma fina, runda köttbullar. Lägg dem på ett bakpapper. 3. Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek bullarna på medelvärme och skaka pannan då och då så att bullarna blir runda. Om du steker många kan du lägga över dem i ugnsform och låta den stå i 150° så att de håller sig varma.

????????????????????????????????????????????????????????????????????


Kommentarer
Postat av: mamma

duktig tjej

2010-04-29 @ 21:39:36
Postat av: Jenny.

SV: Ja, jag tycker också de är en HISS!

riktigt fin färg asså :D

2010-04-30 @ 01:30:02
URL: http://jennyhelen.blogg.se/
Postat av: Sirkka

Det blir nog superbra köttbullar det! Jag brukar inte ha i tomatpuré men det kan nog vara jättegott!

2010-04-30 @ 18:28:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0